Tietosuojaseloste

Arvostamme yksityisyyttäsi ja huolehdimme siitä, että voit asioida kanssamme turvallisesti ja huoletta. Tämän päämäärän saavuttamiseksi sitoudumme noudattamaan EU:n tietosuoja-asetusta ja Suomen kansallista tietosuojalainsäädäntöä. Jäljempän kerromme, mihin tarkoituksiin tietojasi kerätään ja käytetään ja kuinka voit käyttää tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi.

IT-järjestelmämme on suojattu teknisin ja organisatorisin toimenpitein asiattomien henkilöiden toimesta tapahtuvan henkilötietojen luvattoman ja laittoman käsittelyn sekä henkilötietojen vahingossa tapahtuvan hävittämisen, tuhoamisen tai vahingoittamisen varalta.

Vastuuntaho tietosuoja-asioissa

Suomessa Alberni asiakastietojen hallinnasta vastaa Alberni Oy

Tietojenkäsittelyn tarkoitus ja oikeudellinen peruste

Käsittelemme tietojasi Albernissa vain vastataksemme kysymyksiisi ja täyttääksemme sopimusvelvoitteemme (mukaan lukien maksuliikenteen hoitaminen ja mahdollinen luottotietojen tarkistaminen), sekä omiin markkinointitarkoituksiimme. Tietojenkäsittelymme tapahtuu EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämin tavoin.

Alle olemme koonneet yhteen tarkoitukset ja oikeudelliset perusteet henkilötietojen käsittelylle. Jokaista tapausta on havainnollistettu konkreettisin esimerkein siitä, mitä tietoja keräämme ja mihin niitä käytämme.

-----

Miksi?

Jotta voimme hallita ostoksiasi Albernin verkkokaupassa osoitteessa.

Mitä?

  • Tilaamiesi tuotteiden kotiinkuljetukset.
  • Voimme hallinnoida maksujasi ja tarjota sinulle erilaisia maksutapoja.
  • Voimme tarkistaa virallisen osoitteesi kolmannen osapuolen avulla
  • Voimme hallinnoida reklamaatioita ja palautuksia, jos sinulla on ongelmia ostamiesi tuotteiden kanssa

Mitä tietoja kerätään?

  • Nimi
  • Puhelinnumero
  • Postiosoite
  • Sähköpostiosoite
  • IP-osoite
  • Maksutapahtuman tiedot (transaktio- ja autentikointitiedot)
  • Tilaustiedot, kuten tilausnumero, ostotapahtuma ja toimitustiedot

Oikeudellinen peruste: Ostosopimus kanssasi
Säilytysaika: Ostotapahtuman tiedot säilytetään 3 vuotta ostohetkestä.

-----

Miksi?

Tarjotaksemme sinulle mahdollisuuden asiakastilin luomiseen ja hallinnointiin Albernin verkkokaupassa.

Mitä?

  • Mahdollistaaksemme sisäänkirjautumisen henkilökohtaisille sivuillesi verkkokaupassamme
  • Mahdollistaaksemme sinulle tilaushistorian seuraamiseen
  • Mahdollistaaksemme tietojesi tallentamisen tulevia ostoksia varten
  • Mahdollistaaksemme sinulle uutiskirjeen tilaamisen

Mitä tietoja kerätään?

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Tilausnumero ja -historia
  • Tilin asetukset

Oikeudellinen peruste: Oikeutettu etu (intressivertailu)
Säilytysaika: Rekisteröidyt asiakastilit poistetaan asiakkaan pyytäessä poistoa

-----

Miksi?

Voimme järjestää ja kutsua sinut osallistumaan kilpailuihin, tapahtumiin, arvontoihin tai kampanjoihin.

Mitä?

  • Kommunikoimme kanssasi, jos haluat osallistua johonkin tapahtumiimme, kilpailuihimme, arvontoihin tai kampanjoihin. Otamme yhteyttä ennen ja/tai jälkeen tapahtuman
  • Tunnistamme sinut ja todennamme ikäsi
  • Määritämme voittajan ja luovutamme palkinnot (esim. lahjakortti tai tuote)

Mitä tietoja kerätään?

  • Nimi
  • Ikä
  • Sähköpostiosoite
  • Postiosoite
  • Tiedot, jotka annat osallistuessasi kilpailuun, tapahtumaan tai kampanjaan
  • Palautteessa antamasi tiedot

Oikeudellinen peruste: Oikeutettu etu (intressivertailu)
Säilytysaika: Kaikki tapahtumiin, arvontoihin ja kilpailuihin liittyvät henkilötiedot hävitetään 1 kuukauden päästä tapahtuman toteutumisen jälkeen

-----

Miksi?

Jotta asiakaspalvelumme voi käsitellä esittämiäsi kysymyksiä

Mitä?

  • Kommunikoimme kanssasi ja vastaamme kysymyksiisi puhelimitse, chatilla, sähköpostilla tai sosiaalisella medialla
  • Varmistamme henkilöllisyytesi
  • Käsittelemme palautteita ja tukitapauksia, mukaan lukien tekninen tuki

Mitä tietoja kerätään?

  • Nimi
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • IP-osoite
  • Asiakasnumero
  • Viestien sisältö: mahdollisesti ostopäivämäärä, ostopaikka, virheen kohde/valitus

Oikeudellinen peruste: Oikeutettu etu (intressivertailu)
Säilytysaika: Hyväksyttyjä asiakasreklamaatioita säilytetään 6 vuotta (lakisääteinen määräaika) ja hylättyjä 3 vuotta.

-----

Alla löytyy lisämäärittelyjä henkilötiedon käsittelyyn liittyen

Kun esität meille tiedusteluja, teet tilauksen tai solmit kanssamme sopimuksen, tilaat tavaraa verkkokaupastamme tai avaat verkkokauppaan asiakastili, käsittelemme henkilötietojasi. Riippuen sopimuksen luonteesta, käsittelemme seuraavia henkilötietoja:

  • Sukunimi, etunimi
  • Osoite
  • Sähköpostiosoite
  • Syntymäaika ja -paikka
  • Puhelinnumero
  • Tiedot tilatuista tavaroista ja palveluista
  • Henkilökuntakortin tiedot
  • IP-osoite
  • Henkilötunnus tai syntymäaika

Edellä mainitut tiedot tallennamme ja käsittelemme niitä Suomessa toimivan Albernin puolesta voidaksemme täyttää sopimusvelvoitteemme, sekä omiin markkinointitarkoituksiimme. Voidaksemme tehdä kanssasi sopimuksen ja tunnistaaksemme asiakkaamme, tarvitsemme vähintään sukunimesi, etunimesi ja osoitteesi. Verkkokaupassa tarvitsemme lisäksi sähköpostiosoitteen tilausvahvistuksen lähettämistä varten, puhelinnumeron mahdollista kontaktointia varten sekä toimitusosoitteen, silloin kun toimitamme tilattuja tuotteita. Kun tuotteita ostettaessa käytetään henkilökuntakorttia, tarvitsemme lisäksi henkilökuntakortin numeron ja kortista ilmenevät nimet. Jos emme saa edellä mainittuja tietoja, emme voi solmia edellä mainittuja sopimuksia kanssasi.

IP-osoitetta käsitellään ainoastaan, kun käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, paitsi milloin henkilötietojen suojaa edellyttävät rekisteröidyn edut tai perusoikeudet ja -vapaudet syrjäyttävät tällaiset edut (esimerkiksi kun vastataan oikeudellisiin vaatimuksiin tai selvitetään rikosepäilyjä). 

Pyrimme verkkokaupassamme tarjoamaan mahdollisimman monipuolisia maksutapoja. Tiettyjen maksutapojen mahdollistamiseksi toteutamme luottotietotarkistuksia kolmansien osapuolien kanssa. Prosessin aikana asiakas antaa palveluntarjoajan verkkosivuilla maksutavasta riippuen esim. seuraavia tietoja: nimi, osoite, henkilötunnus, matkapuhelinnumero tai sähköpostiosoite. Tiedot tarvitaan luottopäätöksen tekemistä varten. Luottotietotarkistuksia varten annettuja tietoja ei tallenneta Albernin järjestelmiin. Tallennamme vain tiedon luottopäätöksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Luottopäätöksen tekemiseen liittyy automaattista tietojenkäsittelyä.

Alberni verkkokaupan maksuliikenne

Pankki- ja maksutietoja eli luottokorttitietojasi ei tallenneta Albernin tietojärjestelmään tai käsitellä siinä. Maksuja käsittelee ja tallentaa tietojärjestelmäänsä ainoastaan kukin maksupalvelun tarjoaja, joka on käsittelystään itse teknisessä ja oikeudellisessa vastuussa.

Lähetystenseuranta

Ostaessasi verkkokaupassa hyväksyt sen, että yhteystietosi (esim. sähköpostiosoite tai matkapuhelinnumero) toimitetaan kuljetuspalveluntarjoajalle lähetysten seurantaa varten. Em. palveluntarjoaja käyttää yhteystietojasi voidakseen tarjota mahdollisuuden lähetysten seurantaan sekä voidakseen informoida sinua ajantasaisesti tuotteiden tarkasta toimitusajankohdasta.

Cookies

Helpottaaksemme verkkosivustomme käyttöä käytämme ”evästeitä”. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita selaimesi voi tallentaa tietokoneesi kiintolevylle ja jotka helpottavat sivustomme käyttöä. Käytämme evästeitä ymmärtääksemme paremmin, miten sivustoamme käytetään ja mahdollistaaksemme paremman navigoinnin sivustollamme. Evästeet antavat meille mahdollisuuden saada selville, oletko jo aiemminkin käyttänyt sivustoamme vai oletko uusi käyttäjä. Käyttämämme evästeet eivät tallenna henkilötietojasi. Jos et halua käyttää evästeitä, voit ottaa evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista.

Tietojen säilytysajat

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan, kuin se on kussakin tapauksessa tarpeellista.

Rekisteröidyt oikeudet

Alberni huolehtii lakisääteisistä oikeuksistasi rekisteröitynä.

Suoramarkkinoinnin kieltäminen

Voit kieltää milloin tahansa henkilötietojesi käyttämisen markkinointitarkoituksiin. Voit ilmoittaa markkinointikiellosta Albernille.

Suostumuksen peruuttaminen

Voit milloin tahansa peruuttaa henkilötietojesi käyttöön antamasi suostumuksen peruuttamisajankohdasta alkaen. Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että tehdessäsi ostoksia muutoin kuin käteiskaupalla joudut antamaan myös henkilötietosi uudelleen. Tämä koskee myös verkkokaupassa tehtäviä ostoksia ja kieltoa käyttää henkilötietojasi verkkokaupassamme.

Vastustusoikeus

Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu seuraaviin määräyksiin:

Artikla 6 (1) e) käsittely on tarpeen yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämiseksi;

Artikla 6 (1) f) käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, paitsi milloin henkilötietojen suojaa edellyttävät rekisteröidyn edut tai perusoikeudet ja -vapaudet syrjäyttävät tällaiset edut, erityisesti jos rekisteröity on lapsi.

Emme saa enää käsitellä henkilötietojasi, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Edellä mainittu koskee myös säädöksissä sallittua profilointia.

Muut oikeudet

Sinulla on myös seuraavia tallentamiimme henkilötietoihin liittyviä oikeuksia:

  • Oikeus saada pääsy tietoihin
  • Oikeus tietojen oikaisemiseen
  • Oikeus tietojen poistamiseen tai niiden käsittelyn rajoittamiseen
  • Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä
  • Oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen
  • Oikeus kannella valvontaviranomaisille

Yhteystiedot: miten voin käyttää yllä mainittuja oikeuksiani?

Voidaksesi käyttää oikeuksiasi, ota yhteyttä Alberni Oy:n.

Lisäykset ja muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Tätä tietosuojaselostetta on aika ajoin mukautettava käytännön tarpeita ja oikeustilan muutoksia vastaavaksi. Ole hyvä ja tutustu tähän tietosuojaselosteeseen aina kun ostat tuotteitamme tai käytät palveluitamme, jotta voit varmistua siitä, että tietosi tämän tietosuojaselosteen sisällöstä ovat ajantasaisia.

Ota yhteyttä:

Martti Alander | +358 50 300 2950 WhatsApp
Kalle Alander | +358 44 987 8872 WhatsApp